Aktual mövzular: Dollar alış-satışı , Hava, Məzənnə, Neftin qiyməti

Kartoflu-pendirli zapekanka - FOTO

Kartoflu-pendirli zapekanka - FOTO

Pendirli pidenin HAZIRLANMA QAYDASI (01 Mart 2017 07:05)

Tarix: 7 Yanvar 2016 07:05

Milli.Az kartoflu-pendirli zapekankanın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi (4-6 pay):

1 kq kartof
70 q yağ
80 q bərk pendir
0,5 ç.q. kəklikotu qurusu
duz
qara istiot

Sobanı 220 dərəcə qızdırın. 18 sm diametrli formanı yağlayın. 
Pendiri sürtgəcdən keçirib kəklikotu ilə qarışdırın. 
Kartofu təmizləyib nazik fal-fal doğrayın. 
Əridilmiş kərə yağı əlavə edib səliqə ilə qarışdırın. 
Formanın dibinə bərabər qaydada kartofun 1/3-ni döşəyin. 
Pendirin 1/3-ni səpin. Duz-istiot vurun. 
Layları təkrarlayın. Ən üst lay yenə pendir olmalıdır. 
1 saat bişirin. Hazır zapekankanı formada 5 dəqiqə saxlayın. Sonra boşqaba tərs çevirin.

Nuş olsun! 

Milli.Az 









Teqlər:  Kartoflu-pendirli zapekanka FOTO



RƏYLƏR


Top xəbərlər