Milli.Az sobada gülkələmi qızartmasının hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi:
1 gülkələmi
1 x.q. bitki yağı
300 ml qatıq
1 laym, yaxud limonun şirəsi
2 x.q. çili tozu
1 x.q. cirə
1 x.q. əzilmiş sarımsaq
1 ç.q. karri tozu
1 ç.q. qara istiot
2 ç.q. duz
Sobanı 200 dərəcə qızdırın.
Formanı yağlayın.
Kələmi tərtəmiz yuyun, yaşıl yarpaqlarını ayırın.
Qatığa limon şirəsi, çili tozu, cirə, sarımsaq, karri, duz və istiot qatıb qarışdırın.
Kələmi hərtərəfli bu marinada batırın. Formaya qoyub 30-40 dəqiqə bişirin.
10 dəqiqə soyudun. Boşqaba kahı yarpaqları düzüb kələmi üzərinə qoyun.
Nuş olsun!
Milli.Az