Aktual mövzular: Dollar alış-satışı , Hava haqqında, Məzənnə, Neftin qiyməti

Ətlə lavaş piroqu - FOTO

Ətlə lavaş piroqu - FOTO

Date: 15 October 2016 07:05

Milli.Az ətlə lavaş piroqunun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Mətbəx sirləri: Basbusa

Tərkibi: 

1 bağlama nazik lavaş 
250-300 q qiymə 
1 soğan
2-3 yumurta
ketçup 
xama və ya mayonez 
duz
istiot
ədviyyat
pendir

Qiyməni kotlet üçün hazırladığınız qaydada doğranmış soğan, duz-istiotla qarışdırın. Sonra lavaşların üzərinə nazik, bərabər qat çəkib 10-15 dəqiqə saxlayın. Bu müddətdə lavaş qiymənin şirəsini hopduracaq və daha elastik olacaq, bükəndə də cırılmayacaq. Lavaşları səliqəylə rulet kimi bükün. 
Formanı yağlayıb ruletləri spiral kimi, yaxud yanaşı düzün (formanın ölçüsü və formasından asılıdır). 
Yumurta, xama (mayonez), ketçup və ədviyyatı qarışdırın, duz vurun.  Bunu lavaş ruletlərinin üzərinə bərabər qaydada tökün. Bu sous ruletləri tam örtməli, hətta 1-2 sm üzərinə çıxmalıdır.  Çobada 30 dəqiqə bişirin. Hazır olmamışdan 5-10 dəqiqə əvvəl üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin. 

Nuş olsun!

Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.

Milli.Az 






Tags:  Ətlə lavaş piroqu FOTO

RƏYLƏR


Top news