Dondurulmuş qidalara diqqət!

Dondurulmuş qidalara diqqət!
23:17 1 Noyabr 2016
112 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

Mütəxəssislər dondurulmuş qidaların tez bir zamanda donunun açılmasını zəruri hesab edirlər.

Dondurulmuş ərzaqların donunun açılması üçün qaynar suya, ya da qızdırıcının üstünə qoymaq kimi sürətli üsulların istifadə edilməməsinə diqqət çəkən ekspertlər, dondurulmuş qidaların xüsusilə dondurucudan çıxarıldıqdan sonra tez bir zamanda istehlak edilməlisini söylədilər. Sürətli əritmə üsulları yerinə buzxanadan çıxardıqdan sonra soyuducuya qoymaq lazımdır. Bu yolla donmuş qida bir müddətdən sonra əriyəcək.
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, dondurulmuş bişmiş ət bir dəfəyə istehlak edilməlidir. Əridilən qida çiy ətdirsə, bişirdikdən sonra yenidən dondurula biləcəyini, ancaq həmin bişmiş ətin bir dəfəyə istehlak edilməsini söylədilər. Bişmiş əti təkrar qəbul etdiyimiz zaman kontaminasyon dediyimiz, yəni mikrobların yoluxma, çoxalma, riski daha çox artır. Sürətlə mikrob çoxalan zaman bu da bizə ciddi xəstəliklərə, zəhərlənmələrə gətirib çıxarır.
Bu səbəbdən də, dondurulmuş qidalardan bacardığımız qədər az istifadə etməliyik. Əks halda, bir çox xəstəliyə şərait yaradarıq.

Milli.Az


Xəbərin orijinal ünvanı: http://news.milli.az/society/484887.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR