Aktual mövzular: Dollar alış-satışı , Hava haqqında, Qarabağ, Qəbələ, Məzənnə, Neftin qiyməti

Ağ çayın bilinməyən faydaları

Ağ çayın bilinməyən faydaları

Date: 10 November 2016 23:12

Ağ çay - çay kolunun (camellia sinensis) tumurcuq və cavan yarpaqlarından əldə edilən və birbaşa günəş işığıyla qurudularaq qıcqırma prosesinə məruz qalmadan minimum oksidləşməylə əldə edilən bir çay növüdür.

Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, aparılan araşdırmalarda çaylar arasında protein baxımından ən zəngin çayın ağ çay olduğu və bunun səbəbinin ağ çayın istehlak edilən hissəsinin tumurcuq mənşəli olduğu güman edilir.
 
Ağ çay triqliserid səviyyəsini salır, yağların parçalanmasını sürətləndirir, bədənin antioksidant səviyyəsini artırır, xərçəng hüceyrələrini məhvedici təsir göstərir, xüsusən, kolon xərçənginə qarşı olduqca təsirlidir. Çaylar arasında ən yüksək antioksidant dəyərini ağ çay daşıyır. Ağ çay qanda xolesterin səviyyəsini yaşıl çaya nisbətən daha tez salır.
Gündə 2 fincan içilən ağ çay sağlamlıq baxımından əhəmiyyətli bir yerə sahibdir və mütləq istehlak edilməsi lazım olan çaylar arasında birinci sırada durmalıdır.

Milli.Az


Tags:  çayın bilinməyən faydaları

RƏYLƏR


Top news