Milli.Az litva mətbəxindən şvilpikayın hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi:
1 kq kartof
1 yumurta
0.5 st. un
1 x.q. nişasta
duz
qara istiot
əlavə:
göbələk sousu, yaxud xama (mayonez)
Kartofu suda qabıqlı bişirin. Soyudub təmizləyin. Sürtgəcdən keçirin. Yumurta, nişasta, un, duz, istiot qatıb xəmir yoğurun. Un səpilmiş masada 3-4 mm qalınlıqda yayın. Romblara doğrayn. Formanı yağlayın. Rombları içinə düzüb 200 dərəcə qızdırılmış sobada 10-15 dəqiqə, üzəri qızaranadək bişirin. Sonra çevirib o biri üzünü də bişirin.
Kartoflu şvilpikayı süfrəyə göbələk sousu ilə verirlər. Göbələk sousu olmayanda adi xama və ya mayonezdən də istifadə etmək olar.
Nuş olsun!
Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.
Milli.Az