Milli.Az küftəli buğda şorbası kuleşin hazırlanma qaydasını təqdim edir
Milli.Az küftəli buğda şorbası kuleşin hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi:
300 q qiymə (mal əti, yaxud toyuq)
1 dolu x.q. suxarı
4-5 kartof
3 x.q. buğda
1 yerkökü
1 baş soğan
duz
istiot (üyüdülmüş və dənəvər)
dəfnə yarpağı
Həcmi 2 l olan qazanda su qaynadın. Qaynayan suya təmizlənib iri kubik doğranmış kartof salıb duz vurun. Kartof bişən müddətdə küftələri hazırlayın.
Qiyməyə suxarı, duz, qara üyüdülmüş istiot vurub qoz boyda küftələr tutun.
Soğanı xırda doğrayın, yerkökünü sürtgəcin orta gözündən keçirin. İkisini də birlikdə bitki yağında qovurun.
Kartof qaynayan qazana küftələri, yuyulmuş buğdanı, qızardılmış soğanla yerkökünü, dəfnə yarpağını və dənəvər istiotu əlavə edin.
Qaynara düşəndən sonra ocağı azaldıb buğda yumşalınca, təxminən 10-15 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə verərkən üzərinə doğranmış göyərti səpə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Milli.Az
Digər maraqlı reseptlər Facebook səhifəmizdə