Kartofun qabığını soyub bişirənlər...

Mütəxəssislərə görə, ərzaqların qabıqlarını soyaraq çox böyük səhv edirik, çünkü orqanizm üçün faydalı yerlərini zibil qabına atırıq.

Metbuat.az bildirir ki, ərzaqların qabıqları liflə zəngindir. Xüsusilə, qabıq rənglidirsə. Xiyarın yaşıl qabığı antioksidantlar və K vitamini ilə zəngindir. Yerkökü və bibər kimi tünd qabığa sahib olan ərzaqlar antioksidant və anti-inflammatuar təsirə sahibdir və qaraciyəri qoruyur.

Tərkibi kalsium, kalium, maqnezium, B6 və C vitamini ilə zəngin olan kartofun qabığını soymadan bişirin".

Aysel Yaqubqızı / Metbuat.az


Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR