Osmanlı mətbəxinin ən dadlı yeməklərindən olan "quzu təndir"i artıq evinizdəki sobada da bişirə bilərsiniz.
Metbuat.az dadına doymayacağınız bir təamın hazırlanma qaydasını təqdim edir:
Lazım olan ərzaqlar:
1 kq quzunun qolu və ya budu
Bir neçə ədəd dəfnə yarpağı
Zeytun yağı
Qara istiot
Kəklikotu
Duz
Hazırlanması:
Əti qaba qoyub içərisinə zeytun yağı, duz, qara istiot, kəklikotu və dəfnə yarpağı əlavə edin. 2 saat soyuducuda saxlayın. Sonra əti siniyə düzüb buxarlı sobada 100 dərəcə temperaturda 2 saat yarım bişirin. Buxarlı sobanız yoxdursa, siniyə su töküb bişirə bilərsiniz.
Bişirdikdən sonra sobadan çıxarıb, servis edin.
Nuş olsun!
Aysel Yaqubqızı / Metbuat.az