Məşhur fotoqoraf Cozef İbarranın "Los Enchilados" fotolayihəsi təamların həddən ziyadə acı olması ilə fərqlənən Meksika mətbəxinin araşdırılmasıdır.
Milli.Az bildirir ki, Meksikada az qala hər yeməyə istiot və bibər vurulur. Bu ölkədə çox acı Çili bibərinin 64 növü var.
Fransada çörək və şərab olduğu kimi, Meksikada da bibər və tortilya qastronomik mədəniyyətin əsasını təşkil edir.
Meksikada acı bibər yemək sayğı qazanmağın yollarından biridir. Çili bibəri meksikalıların riskə verdikləri reaksiyanın metaforasıdır.
Fotoqraf da "Los Enchilados" layihəsində modellərdən bacardıqları qədər habanero bibəyi yeməyi xahiş edib.
Habanero dünyanın ən acı bibəri sayılır.
Milli.Az
Digər maraqlı xəbərlər Milli.Az-ın Facebook səhifəsində