Ramazan ayında qida rasionunda nələrə diqqət edilməlidir?

Ramazan ayında qida rasionunda nələrə diqqət edilməlidir?
22:52 27 May 2017
89 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

Mübarək Ramazan ayında gün ərzində oruclu olduqdan sonra, iftar vaxtı birdən-birə​ çoxlu yemək qəbul etmək mədə və bağırsaq sisteminə mənfi təsir edir.

Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, necə gəldi yemək qəbul etmək də mədə pozğunluğu və qaz problemi ilə nəticələnir. Belə bir vəziyyətlə qarşılaşmamaq üçün nə etmək lazımdır?
 
1. İftarlıq yeməklər dadmaq üçün istehlak edilməlidir​.
 
2. Orucu açdıqdan sonra, yeməklər 2 və ya 3 paya bölünməlidir.
 
3. Həddindən artıq isti və soyuq yemək istehlak edilməməlidir.
 
4. Yemək yavaş-yavaş çeynənməlidir.
 
5. Qazlı içkilərdən uzaq durmaq lazımdır.
 
6. Yatmazdan əvvəl su içməyə diqqət etmək lazımdır, obaşdana qədər ən az 12-15 stəkan su içilməlidir.
 
7. Qızardılmış yeməklərdən çəkinmək lazımdır.
 
8. Yeməkdən sonra, təxminən 1 saat yerimək lazımdır.

Milli.Az

Digər maraqlı xəbərlər Milli.Az-ın Facebook səhifəsində


Xəbərin orijinal ünvanı: http://news.milli.az/society/548664.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR