Antosiyanin miqdarı yüksək olan qidalar

Antosiyanin miqdarı yüksək olan qidalar
22:22 8 İyun 2017
53 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

İnsan orqanizminin gündəlik vitamin, mineral, lif ehtiyacının ödənilməsi və ümumilikdə sağlamlığın qorunmasında meyvə tərəvəzin istehlakı əhəmiyyətli bir rol oynayır. Xüsusilə antosiyanin baxımından zəngin mavi, qırmızı və ya bənövşəyi rəngli meyvə tərəvəzlər insanı xərçəng, ürək xəstəlikləri, həddindən artıq çəkidən qoruyan ən mühüm qidaların əvvəlində gəlir.

Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, indi isə, gəlin antosiyanin maddəsi ilə zəngin olan qidalarla tanış olaq:
Albalı və gilas: Turş dadı olan albalı şirin olan gilasa nisbətən daha yüksək antosiyanin miqdarına malikdir. Çiyələk, gilas kimi meyvələr nə qədər tünd olsa müvazinətləri o qədər yüksək olar.
Bənövşəyi kələm: Araşdırmalar bənövşəyi kələmdə 36 fərqli antosiyanin növü olduğunu müəyyən edib. Ancaq insanın bədəni bu antosiyaninlərin yalnız 80%-dən istifadə edir.

Milli.Az

Digər maraqlı xəbərlər Milli.Az-ın Facebook səhifəsində


Xəbərin orijinal ünvanı: http://news.milli.az/society/551791.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR