May ayı ərzində 22 qida zəhərlənməsi hadisəsi baş verib.
Səhiyyə Nazirliyi Respublika Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin mətbuat xidmətinin rəhbəri Anar Qədərli Lent.az-a açıqlamasında deyib ki, ötən ay ümumilikdə 34 nəfər qida zəhərlənməsindən zərər çəkib.
A.Qədirlinin sözlərinə görə, ötən ay zəhərlənmə nəticəsində botulizm hadisəsi baş verməyib və ölüm halı da qeydə alınmayıb.
Qurum rəsmisi əlavə edib ki, qida zəhərlənmələri hər zamanki kimi məişət şəraitində yaşanıb: " Bu yay ayları ərzində hələ ki qarpız, yemiş, gübrəli pomidor, xiyar və yay meyvələrindən zəhərlənmə ilə bağlı Mərkəzə müraciət olunmayıb".