Duzlaşmaya qarşı hansı qidanı istehlak edək

Duzlaşmaya qarşı hansı qidanı istehlak edək
23:47 24 İyun 2017
102 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

Duzlaşmaya qarşı balıq yeyin. Müntəzəm olaraq həftədə iki dəfə balıq yemək duzlaşmaya və oynaq iltihablarına qarşı təsirli olduğu məlum olub.

Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, akademik tədqiqatlarla tanınan Amerikan Arthritis Care Research jurnalında nümayiş olunan bir araşdırma, müntəzəm olaraq həftədə iki dəfə balıq yemək əhənglənmə və oynaq iltihablarına qarşı təsirli olduğunu müəyyən etdi .
 
Omega 3 ilə zəngini olan balıqların oynaq sağlamlığını əhəmiyyətli dərəcədə inkişaf etdirdiyini yazan araşdırma qrupunun rəhbəri doktor Sara Tedeşi, mövzu barəsində məlumat verdi: "Balıq istehlak edənlərin oynaqlarında daha az səviyyədə şişlər meydana gəlir. Həmçinin balıq duzlaşmanın qarşısını alır. Həftədə 2 boşqabdan çox balıq istehlak edənlərin isə, revmatizmaya tutulma riskləri əhəmiyyətli dərəcədə azalır".

Milli.Az

Digər maraqlı xəbərlər Milli.Az-ın Facebook səhifəsində


Xəbərin orijinal ünvanı: http://news.milli.az/society/557210.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR