Şəkərin 4 təhlükəli xüsusiyyəti

Şəkərin 4 təhlükəli xüsusiyyəti
19:52 25 İyun 2017
63 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

1. Dərinin qocalmasını sürətləndirir: şəkər, qan dövranına girdikdə, kimyəvi olaraq dərinin gənc qalmasını təmin edən kollagen və elastin kimi zülallarla qarşılıqlı əlaqəyə girir. Belə bir qarşılıqlı təsir, dəridə quruluq və qaşınmaya yol açır. Bundan başqa, dərini günəşə qarşı daha həssas hala salır.

2. Bədəndəki iltihabı artırır: şəkərin iltihablanmanı artırma xüsusiyyəti, dəridəki sızanaqları və qırışları artırdığı mənasını daşıyır.

Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, artrit kimi bir çox xəstəlik riskini də artırır. Boğaz bakteriyaların artmasına səbəb olur.

3. Ürək-damar xəstəliklərinə səbəb olur: həkimlər, uzun illər yağ istehlakını azaldaraq xolesterin səviyyələrini salmağı və ürək- damar xəstəliklərinin qarşısını almağı hədəfləyirlər. Son araşdırmalar şəkərin damar divarlarına yapışdığını və xolesterin səviyyələrini artırdığını müəyyən edib.

4. Şəkər depressiyaya səbəb olur: aparılan araşdırmalar şəkərin depressiyaya səbəb olduğunu göstərir. Həmçinin həddən artıq şəkər istehlakı qayğını artırır. Şəkərin öyrənmə və beyin hüceyrələrindəki əlaqələrə mənfi təsir etdiyi açıqlanıb.

Milli.Az

Digər maraqlı xəbərlər Milli.Az-ın Facebook səhifəsində


Xəbərin orijinal ünvanı: http://news.milli.az/society/556499.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR