süd nə üçün daşır?

Südün daşması onun tərkibi ilə bağlıdır.

Metbuat.az bildirir ki, südün tərkibində sudan başqa yağlar, laktoza (süd şəkəri), vitaminlər, habelə müxtəlif zülallar, məsələn, albumin var. Bişirilmə zamanı zülal qatılaşır və yuxarı qalxaraq südün üzərində nazik təbəqə əmələ gətirir. Üzəri sıx zülal təbəqə ilə örtülən maye qaynayarkən bayıra çıxmaq üçün yol axtarır və bu yolu tapmayanda südün üzündəki köpük təbəqəsini “dağıdaraq” pilətəyə tökülür. Buna yol verməmək üçün südü bişirən zaman onu qarışdırmaq lazımdır. 

Dünyanın ən "axmaq" 10 estetik əməliyyatı - VİDEO - Baxmaq üçün tıkayın!


Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR