26 Fevral 2024 15:40
Azərbaycanda sarıkökdən daha çox yeməklərin bişirilməsi zamanı istifadə olunur. Sarıkök yeməklərə xüsusi bir ətir, dad və sarı rəng verir. Amma Azərbaycanda sarıkök həmdə dərman bitkisi kimidə istifadə olunur.
Metbuat.az xarici mediaya istinadən sarıkökün faydalarını təqdim edir:
- iltihabın qarşısını alır
- immuniteti gücləndirir
- Sızanaq, ekzema kimi dəri xəstəliklərinə təsir göstərir
- antioksidan təsiri sərbəst radikalları zərərsizləşdiiri
- Xərçəng hüceyrələrinin yayılmasının qarşısını alır
- Qaraciyərin fəaliyyətini yaxşılaşdırır və toksinlərdən təmizləyir
- Yuxarı tənəffüs yollarının infeksiyalarına yaxşı təsir göstərir
- Həzm sistemi üçün faydalıdır
- Yaddaşı gücləndirir
- Xolesterolu tənzimləməyə kömək edir
- Yaşlanma əleyhinə təsirə malikdir
- Artrit ağrısını aradan qaldırır
- Sərbəst radikalları neytrallaşdırır
- qaraciyər funksiyalarını yaxşılaşdırır
Seyranə Quliyeva / Metbuat.az