19 Sentyabr 2024 11:47
Adətən, yeməklərə dad və rəng vermək üçün istifadə edilən zəfəranın həm də orqanizmə bir çox faydaları var.
Metbuat.az xarici mediaya istinadən onun faydalarını təqdim edir:
- Zəfəranın tərkibindəki antioksidantlar beyin və sinir sisteminin sağlamlığını qoruyur
- Premenstrüel simptomları azaltmağa kömək edir
- Öyrənmə və yaddaş funksiyasını yaxşılaşdırır
- Xolesterol və trigliserid səviyyələrini aşağı salaraq ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir
- Yuxunu yaxşılaşdıran xüsusiyyətlərə malikdir
- Depressiya əlamətlərini yüngülləşdirir
- Dərinin vaxtından əvvəl qocalmasının ümumi səbəbi olan UV radiasiyasından qoruyur.
- Bədənin oksidləşdirici stress və iltihabla mübarizə aparmasına kömək edə bilər
- Göz sağlamlığı üçün yaxşıdır
- Libidonu artırmağa kömək edir
- İltihab əleyhinə təsiri ilə qan təzyiqini aşağı salır
- Aclığı yatıraraq arıqlamağa kömək edir.