Hər gün yediyimiz bitkilər ilk dəfə harda yetişdirilib?

Hər gün yediyimiz bitkilər ilk dəfə harda yetişdirilib?
19:42 6 Aprel 2019
Ölkə mətbuatı
A- A+

Hər gün istifadə etdiyimiz dənli bitkilər, tərəvəzlərin vətəninin hara olduğunu bilirsinizmi?

Milli.Az foodinfo.az-a istinadən bu qidaların vətənləri haqqında maraqlı məlumat təqdim edir:

Kələm: Vətən məlum deyil, ilk dəfə yabanı nümunələr Cənubi Avropada tapılıb.

İspanaq: Vətəni Qafqaz, İran, ƏfqanıstanTürkmənistandır.

Soğan: Vətən Cənub-Şərqi Asiyadır.

Mərcimək: Vətən, Aralıq dənizinin hövzəsidir.

Balqabaq: Vətəninin Şimali Amerika olduğu düşünülür.

Yerkökü: Vətəni Asiya, Avropa və Şimali Afrikadır.

Göbələk: Yunan və Romalılar tarixi mədəniyyəti dövrünə təsadüf edir.

Xiyar: Vətən Hindistan və Uzaq şərqdir.

Sarımsaq: Vətəni Asiyadır.

Noxud: Aralıq dənizi hövzəsi vətəndir.

Soya: Çin və Yaponiyada ən az 3 min il əvvəl yetişdirilib.

Qarğıdalı: Vətəni Cənubi Amerikadır. Oradan dənizçilər tərəfindən Avropaya, Afrikaya, Çinə gətirilib və sonra bütün dünyada yayılıb.

Brokoli: Vətəni Çindir.

Milli.Az


Xəbərin orijinal ünvanı: https://news.milli.az/interest/744529.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)
loading...

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR