Bu qidalar infarkt riskini artırır - SİYAHI

Bu qidalar infarkt riskini artırır - SİYAHI
22:52 7 Aprel 2019
76 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

Qidalar orqanizmimizə çox təsir edir. Bəzi qidalar isə infarkt riskinin qarşısını alaraq sağlamlığımıza müsbət təsir edir. Bəzilərinin isə mənfi təsirləri var. İnfarkt, ürəyə qan axımında yaranan problemlər belə təsirlərdəndir. Bu hadisə ciddi tibbi hadisə sayılır və həyatı risk altına salır.

Milli.Az ölkə.az-a istinadən infarktı sürətləndirən qidaların siyahısını təqdim edir.

İnfarkta əsasən ürək xəstəlikləri səbəb olur. Koronar çatışmazlıq adlı bu xəstəlik zamanı damarlar tıxanır. Damarlar ilə xolesterola görə tıxanır. Xolesterol əslində orqanizmin fəaliyyəti üçün lazımdır. Amma miqdarının çox olması da ziyandır. Qeyri-sağlam qida qara ciyərdə xolesterolun artımına səbəb ola bilər.

İnfarkt riskini azaltmaq üçün bu qidaları da menyunuzda azaldın:

Ağ şokolad, şirniyyat, keks, pudinq və biskvit;

Xəmir yeməkləri;

Sosis, hamburqer, basdırma və kabab kimi yağlı ətlər;

Marqarin, palma yağı;

Hind qozu, hind qozu kremi, xurma yağı;

Kremli süd, yoqurt, kremli pendir kimi yağlı süd məhsulları.

Milli.Az


Xəbərin orijinal ünvanı: https://news.milli.az/health/742808.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)
loading...

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR