Ketçup xərçəng hüceyrələrini öldürür

Ketçup xərçəng hüceyrələrini öldürür
19:42 15 Dekabr 2019
92 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

Alimlər bişmiş pomidorun daha faydalı olduğunu araşdırıblar.

Milli.Az xəbər verir ki, yeni araşdırma göstərir ki, ketçup da daxil olmaqla bişmiş pomidor bizi xərçəngdən qoruyur. Bişmiş pomidor bağırsaqda olan xeyirli bakteriyaların artmasına səbəb olur.

Belə ki, araşdırma göstərib ki, pomidoru bişmiş halda yemək, çiy yeməkdən qat-qat xeyirlidir. Eyni zamanda mütəxəssislər bildiriblər ki, bişmiş pomidor mədə xərçənginə qarşı qoruyucu vasitədir. Nəticədə məlum olub ki, bişmiş pomidor və ketçup xərçəng hüceyrələrinin yayılmasının qarşısını alır və həmin hüceyrələrin ölümünə səbəb olur. (ölkə.az)

Milli.Az


Xəbərin orijinal ünvanı: https://news.milli.az/health/810411.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR