Şorba mədə xərçəngi riskini artırır

Şorba mədə xərçəngi riskini artırır
22:57 8 Oktyabr 2016
348 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

Beynəlxalq Xərçəng Tədqiqatı Fondunun apardığı meta-analiz göstərir ki, duza qoyulan ənənəvi qida məhsullarına aludə olmaq lazım deyil.

Milli.Az atv.az-a istinadən bildirir ki, alimlər dünya üzrə aparılan 89 tədqiqat zamanı əldə edilən məlumatları bir bazada toplayıblar. Bu elmi işlər təxminən 17,5 milyon yaşlı insanı və mədə xərçəngi olan 77 min nəfəri əhatə edib.Tədqiqatçıların gəldiyi mühüm nəticə bundan ibarətdir ki, duza qoyulan qida məhsullarından istifadə etmək mədə xərçəngi riskini artırır. Söhbət konservləşdirilmiş ərzaqlardan, duza qoyulan tərəvəzlərdən gedir.

Milli.Az

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR