Sarıkökü qidalara əlavə etməklə nəyə nail oluruq? - 7 İNANILMAZ FAYDA

Sarıkökü qidalara əlavə etməklə nəyə nail oluruq? - 7 İNANILMAZ FAYDA
07:32 31 Oktyabr 2016
262 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

Sarıkökün faydası və müalicəvi təsiri insanlara qədim zamanlardan məlumdur. Qədim Şərq tibbi əsərlərində bu ədviyyatın adı və onun müalicəvi xüsusiyyətləri dəfələrlə qeyd olunur.

Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, qədim təbiblər sarıkökü mədə-bağırsaq sistemi, dəri, oynaqlar, soyuqdəymə, qadın və s. xəstəliklərinin müalicəsində   geniş istifadə edirdilər. Sarıkökün orqanizmə olan müalicəvi  təsiri müasir tibb elmində öz təsdiqini tapıb.

Azərbaycan mətbəxində sarıkök müxtəlif qidalara əlavə olunur. Bu çox gözəl adətdir. Bununla biz həm yeməyin dadını yaxşılaşdırırıq, həm də sağlamlığımızı qoruyuruq.
Beləliklə, sarıkökü qidalara əlavə etməklə biz nəyə nail oluruq?

1. Sarıkök mədə-bağırsağa antiseptik təsir edir, mikrobları öldürür, bağırsaqların mikroflorasına müsbət təsir edir.
2. Sarıkök ürəyi mökməmləndirir, damarları təmizləyir, qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və bununla infarkt və insultun riskini azaldır.
3. Sarıkök qaraciyər üçün olduqca faydalıdır - qaraciyərin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, qaraciyəri təmizləyir, odqovucu təsirə malikdir, öd kisəsində durğunluğun və iltihabın qarşısını alır .
4. Sarıkök orqanizmdə iltihabları azaldır, soyuqdəyməni müalicə edir.
5. Sarıkök immun sistemini möhkəmləndirir.
6. Sarıkök güclü xərçəngəleyhinə təsirə malikdir.
7. Sarıkök oynaqlar üçün olduqca faydalıdır - oynaqlarda iltihabı azaldır, oynaq toxumasının dağılması proseslərini ləngidir.

Milli.Az

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR