Dünyada qəbul olunub ki, soyuducu evdə ən çox mikroorqanizmlərə malik olan yerdir.
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, Böyük Britaniya alimləri bu mikroorqanizmlərlə bağlı geniş araşdırma aparıblar. Alimlərin soyuducuda ən çox mikroblara malik olan hissəsini müəyyən etmək üçün genişmiqyaslı tədqiqatlar aparıblar. Alimlərin keçirdiyi çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində məlum olub ki, soyuducunun ən təhlükəli yeri, meyvələrin saxlandığı hissədir.
Bu hissədə milyonların təsiri daha çoxdur. Soyuducunun bu hissəsində hər kvadrat santimetrə 8 min mikrob aşkar edilib. Bu milyonların bir çoxu isə insan orqanizmi üçün təhlükə mənbəyidir.
Milli.Az