Bu 3 tərəvəz mədəni xərcəngdən qoruyur

Bu 3 tərəvəz mədəni xərcəngdən qoruyur
18:16 14 Noyabr 2016
649 Şou
Ölkə mətbuatı
A- A+

Çin alimlərinin fikrincə, kartof, soğan və kələmin tez-tez qəbulu mədə xərçənginin riskini xeyli azaldır.
 
Axşam.az-ın xarici KİV-ə istinadən məlumatına görə, alimlər 6 milyondan artıq insanın iştirak etdiyi 76 araşdırmanın nəticələrini təhlil edərək bu qərara gəliblər. Araşdırmalarda qidalanma ilə xərçəngin riski arasında olan əlaqə müəyyənləşdirilib.
 
Məlum olub ki, kələm, kartof və soğan kimi tərəvəzləri qidalanmasına tez-tez daxil edən insanlarda mədə xərçəngi 30% daha az hallarda inkişaf edir.

Alimlər bu tərəvəzləri gündəlik menyuya daxil etməyi tövsiyə edirlər. Təbii ki, tərəvələri qızardılmış şəkildə deyil, çiy və ya bu da mümkün olmadıqda, suda, yaxud, buğda bişirilmiş halda yeməyi məsləhət görürlər.


Xəbərin orijinal ünvanı: http://axsam.az/?name=xeber&news_id=61114

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR