Milli.Az asan başa gələn gilənarlı tortun hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi:
xəmir:
3 yumurta
150 şəkər tozu
150 q un
krem:
250 q 33-35%-li qaymaq
250 q maskarpone
150 q şəkər tozu
dondurulmuş gilənar
0,5-1 st. gilənar kompotu
100 q şokolad
Yumurtaları şəkər tozu ilə 5-7 dəqiqə mikserlə çalın.
Unu əlavə edib qarışdırın (duru xəmir alınacaq).
Yağlanmış formaya tökün.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin.
Korja gilənar kompotu hopdurun.
Gilənarın donunu açın, dənəsi varsa, çıxarın, korjun üzərinə düzün.
Krem üçün qaymağı şəkər tozu ilə çalın. Maskarpone qatıb qarışdırın.
Kremi gilənarın üzərindən bərabər qaydada yayın.
Şokoladı sürtgəcin xırda gözündən keçirərək tortun üzərinə səpin.
Soyuducuda 3-4 saat saxlayın.
Nuş olsun!
resept: vk.com/academy_main
Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.
Milli.Az