Xərçəng və infarkt riskini azaldan qida: mütləq yeyin

Xərçəng və infarkt riskini azaldan qida: mütləq yeyin
22:47 18 Noyabr 2016
769 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

Tərkibindəki potasium, dəmir kimi minerallar, A, C və E vitaminləri olan brüssel kələminin faydalarını bilirsinizmi?

Milli.Az lent.az-a istinadən brüssel kələminin faydalarını sadalayır.

Brüssel kələmi ağciyər, mədə və yoğun bağırsaq xərçənglərinə yoluxma riskini aşağı salır.
 
Tərkibindəki A, C və E vitamini ürək xəstəlikləri, infarkt riskini azaldır.
 
Potasium tərkibli olduğu üçün yüksək təzyiqi aşağı salır və təzyiqi normada saxlayır.
 
Hamiləykən brüssel kələmi yemək doğulacaq körpənin zəkasına müsbət təsir edir.
 
Tərkibində olan sülforan şiş yaranmasının qarşısını alaraq xərçəng riskini azaldır.
 
Sümük əriməsinə qarşı qoruyur.
 
Qan şəkərini nəzarətdə saxlayır, şəkər xəstəliyinə qarşı qoruyur.
 
Diş və diş ətini sağlamlaşdırır.
 
Bədən müqavimətini artırır. İmmunitet sisteminin mikroblara daha davamlı olmasına kömək edir.
 
Bu qədər fayaları olan qidanı rasionunuzdan əskik etməyin.

Milli.Az


Xəbərin orijinal ünvanı: http://news.milli.az/health/490092.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR