Ət xərçəng yaradır

Ət xərçəng yaradır
08:57 25 Noyabr 2016
447 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

Azərbaycanda əhalinin ən çox sevdiyi qidalardan biri ətdir. Ancaq ətin insan orqanizminə xeyri olduğu qədər, ziyanı da var.

Milli.Az ATV.az-a istinadən bildirir ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının hesabatında deyilir ki, qırmızı ət xərçəng xəstəliyinin inkişafına yol açır. Mütəxəssislər donuz ətini formaldehid, qamma radiasiya, spirt və siqaretlə eyni sıraya qoyurlar. Onların fikrincə, gündə 50 qram ət yeyən insanda xərçəngin inkişafı 18 faiz artır.

Lerner Tədqiqat İnstitutunun alimləri sübut ediblər ki, ət məhsullarında olan L-karnitin ürək xəstəliklərinin inkişafına yol açır. Lakin ətdən tamamilə imtina etməyin bədənə müxtəlif ziyanları ola bilər. Belə ki, o zaman metabolizm proseslərində minerallar və mikroelementlərin çatışmazlığı müşahidə olunur.

Ət dəmir, vitamin D və B12 qaynağıdır. Ət yeməyən insanların onun əvəzləyicilərini qidalanmasına daxil etməsi məsləhət görülür. Məsələn, lobya, mərci, qoz-fındıq, meyvə-tərəvəz, yumurta və s.

Milli.Az

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR