Xərçəngdən qoruyan möhtəşəm üsullar

Xərçəngdən qoruyan möhtəşəm üsullar
22:22 2 Fevral 2017
274 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

Xərçəngə qarşı təbii qidaların gücü bilinən bir gerçəkdir. Təbii qidaları birlikdə istehlak edərək də xərçəng riski daha da azaldıla bilər. Birlikdə istehlak edilməsi təklif edilən möcüzə qidaların başında qoz və bal gəlir. Qoz, yüksək antioksidant təsiri ilə xərçəngi əngəlləyən qidaların başında yer alır. Qozu qaynağı bilinən təbii bir bal ilə istehlak etmək xərçəngə qarşı əngəlləyici təsirini artırır. Hər gün arada 2-3 qoz və 1 qaşıq bal istehlak etmək, xərçəng maddələrinin təsirinin bədəndən uzaqlaşmasını təmin edir və xərçəngin qarşısının alınmasına kömək edir.

Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, sağlam bir həyat üçün istehlak edilməsi lazım olan süd zülal, karbohidrat, kalsium, fosfor, kalium, sink, A, B, D, E və K vitaminləri ilə xərçəngin qarşısının alınmasına kömək edir. Tərkibindəki vitaminlər ilə mədə və kolon xərçənginə tutulma riskini azaldır. Tərkibindəki E vitamini ilə hüceyrələrə zərər verən maddələrə qarşı mübarizə aparır və bu maddələri təsirsiz hala gətirməkdədir. Darçın ilə birlikdə istehlak edildiyində orqanların qorunması və xroniki xəstəliklərin qarşısını almaqda yardımçı ola biləcəyi kimi iştah idarəsinin edilməsində da təsirlidir. Ən güclü antioksidantlardan biri olan darçın, bədəni sərbəst radikalların zərərlərindən qoruyur.
 
Badam xərçəngə qarşı əngəlləyici təsiri olan yağlı toxumların başında gəlir. Xüsusilə antioksidant təsiri ilə birlikdə hüceyrələrin sağlamlığını qoruyan və xərçəng maddələrinin bədəndən uzaqlaşmasını təmin edən badam və qatıq birlikdə istehlak edildiyində bu təsiri artırır.

Milli.Az

Digər maraqlı xəbərlər Milli.Az-ın Facebook səhifəsində


Xəbərin orijinal ünvanı: http://news.milli.az/society/513396.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)
Загрузка...

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR