"Torta della nonna" - Toskana piroqu

"Torta della nonna" - Toskana piroqu
07:05 3 Fevral 2017
155 Ölkə
Ölkə mətbuatı
A- A+

Milli.Az "Torta della nonna" ("Nənə piroqu") - Toskana piroqunun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

xəmir:

200 q un

1 ç.q. qabartma tozu

75 q kərə yağı

75 q şəkər tozu

1 yumurta

0.5 limonun sedrası

1 q vanil

iç:

350 ml süd

25 q un

0.5 limonun sedrası

2 yumurta

100 q şəkər tozu

1 q vanil

30 q sidr qozu, yaxud badam yonqarı

Yağı əvvəldən dondurun.

Unla qabartma tozunu ələyin. 

Dondurulmuş yağı xırdalayıb unla ovun. 

Limon sedrası və şəkər tozu əlavə edib qarışdırın. 

İç: 

Unu sedra ilə birlikdə qızdırın, amma qaynatmayın. 

Başqa qabda 2 yumurta, şəkər tozu, vanil və unu qarışdırın. 

Yumurta qarışığına südü əlavə edib qarışdırın, qazana töküb daim qarışdıraraq qatılaşanacan bişirin. 

Ocaqdan götürüb soyudun. Bu zaman qazanın ağzına qida plyonkası çəkin ki, üzü qaymaq bağlamasın. 

Xəmiri böyük və kiçik olmaqla iki yerə bölün. İrini dairəvi yayıb formaya döşəyin, kənarlarını qaldırın (3-4 sm). 

İçi xəmirin üzərinə töküb bərabər yayın. 

Balaca xəmiri yayıb piroqun üzərinə çəkin. Kənarlarını bitişdirin. 

Üzərinə sidr qozu, yaxud badam yonqarı səpin. Xəmir qalıqları ilə də bəzəyə bilərsiniz.

Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 50 dəqiqə bişirin. Soyudandan sonra formadan çıxarın. 

Süfrəyə dondurma ilə də verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Milli.Az

Digər maraqlı reseptlər Facebook səhifəmizdə


Xəbərin orijinal ünvanı: http://news.milli.az/kilinariya/513306.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)
Загрузка...

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR