Mətbəx sirləri: Verzere

Mətbəx sirləri: Verzere
07:05 9 Yanvar 2015
234 Sosial
Ölkə mətbuatı
A- A+

Milli.Az Moldaviya mətbəxindən verzere piroqunun hazırlanma qaydasını təqdim edir.

Tərkibi:


xəmir:

240 ml isti su
0,5 st. bitki yağı
2 st. un (az və ya çox ola bilər)
1 çimdik duz

iç:

500 q duza qoyulmuş kələm
1 baş soğan
2 x.q. doğranmış şüyüd
qara istiot

bitki yağı (qızartmaq üçün)

üzərinə:

1 x.q. süd və ya su
1 çimdik şəkər tozu

İç: duza qoyulmuş kələmi sıxın, bitki yağında qovurun. Xırda doğranıb qovrulmuş soğanı və doğranmış şüyüdü əlavə edin. İstiot vurun. (Soğanı kələmlə birlikdə də qovura bilərsiniz).

Xəmir: İsti suda duzu əridin, yağ əlavə edin. Tədricən un qataraq xəmir yoğurun. Xəmir elastik və ələ yapışmayan olmalıdır. Çox bərk olmasın.

Üzərinə dəsmal çəkib 15-20 dəqiqə saxlayın.

Gəlmiş xəmiri çox nazik yayın (əriştə üçün yaydığınız kimi). Tərəfi 20 sm olan kvadratlara kəsin.

Hər kvadratın ortasına iç qoyun, əvvəl qarşı tərəfləri, sonra bu tərəflərin kənarlarını birləşdirin.

Bunları yağlanmış siniyə düzün.

Qaynar süddə şəkər tozunu əridin, balaca piroqların üzərinə çəkin.

190-210 dərəcə qızdırılmış sobada 20-30 dəqiqə, üzəri qızaranadək bişirin.

Nuş olsun!

Resept:  vk.com/academy_main

Milli.Az

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR