Qurban ətini belə istifadə etməlisiniz

Qurban ətini yanlış şəkildə istifadə etməyin ciddi sağlamlıq problemlərinə yol açdığını bilirsiniz?

Metbuat.az xəbər verir ki, düzgün istifadə edilməyən qurban əti ciddi sağlamlıq problemlərinə, bədəndə infeksiyaya, hətta xolestrol və ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola bilər. Bu səbəblə, mütəxəssislər qurban ətini bişirərkən və yeyərkən diqqət etməli olduğunuz məqamları açıqlayıb.

Dondurucudan çıxartdığınız ətin dəzgahda açılmasını gözləməyin. Yaxşı olar ki, əti soyuducuda və ya mikrodalğalı sobada saxlayasanız. Dəzgah üzərində açılmağa başlayan ət isti havanın təsiri ilə bakteriya istehsal edir.

Bişən ətləri soyuducuda saxlamayın. Ən azı 3 gün ərzində yeməlisiniz. Əgər qurban ətindən qovurma hazırlayacaqsınızsa, bişirməzdən əvvəl bir gün saxlayın. Qovurmanı aşağı atəşdə, öz yağında bişirməyə diqqət edin.

Qurban ətini manqalda bişirməyin. Manqalda bişən ət protein itkisinə səbəb olacaq. Eyni zamanda, belə ətin konsorogen hala gəldiyini də unutmayın.

Aysel Yaqubqızı / Metbuat.az

Gündə bir stəkan için, xərçəngi yox edir - Oxumaq üçün tıkla


Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR