Bu qidalar xərçəng xəstəliyinə yoluxma riskini azaldır

Döş xərçənginin son illərdə görülmə sıxlığı artıb.

Metbuat.az xəbər verir ki, xüsusilə gənc qadınların yoluxma riski əvvəlki illərlə müqayisədə çoxalıb. Qadınlardan fərqli olaraq xərçəng, kişilərdə daha aqressiv inkişaf edir.

Bu xəstəlikdən qorunmaq üçün aşağıdakı qidalara üstünlük vermək lazımdır:

Qırmızı kələm: Xərçəngin düşməni kimi tanınan, fol turşusu zəngindir.

Turp: Xərçəngdən qoruyur. Xəstəliyin səbəb olduğu halsızlığı qarşısını alır.

Qırmızı istiot: Salatlarda və ya çiy olaraq istehlak edilməsi, xərçəngdən qoruyur.

Pomidor: Müalicənin olmasa olmazıdı. Xərçəng hüceyrələrin böyüməsini əngəlləyir.

Böyürtkən: Gündə 1 ovuc qədər yedikdə xərçəng riskini azaldır.

Sərdar Məmmədov / Metbuat.azQaraciyəri xəstə olanların NƏZƏRİNƏ - Yağlanmanın qarşısını bu üsullarla alın - Oxumaq üçün tıkla


Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR