İsti havalarda bişirdiyimiz yeməklərə də diqqət etməliyik. Belə ki, çox yağlı, duzlu yeməklər arzuolunan deyil.
Metbuat.az yay günlərində içinizi sərinlədəcək dadlı səmizotu şorbasının hazırlanma qaydasını təqdim edir.
Tərkibi:
1 stəkan süzmə
2 diş sarımsaq
2 lt su
1 dəstə səmizotu
1 qaynadılmış qreçka
Duz
Üzəri üçün:
Zeytun yağı
Qırmızı pul bibər
Hazırlanması:
Süzməni geniş bir qaba alın. Əzdiyiniz sarımsaq, duz və suyu əlavə edib qarışdırın. Xırda doğradığınız səmizotu və qreçkanı da əlavə edin. Yaxşıca qarışdırın. Üzərinə zeytun yağı gəzdirib qırmızı pul bibər səpin. Soyuq halda servis edin.
Nuş olsun!
Aysel Yaqubqızı / Metbuat.az
İFTARA ÖZƏL: Gəncə dovğasının hazırlanması - Oxumaq üçün tıkla |