Xanımların qışa hazırlığı davam edir.
Metbuat.az bu dəfə zoğal mürəbbəsinin hazırlanma qaydasını təqdim edir.
Tərkibi:
1 kq zoğal
1,2 kq şəkər tozu
Su
Hazırlanmasına gəldikdə, zoğaldan bütöv və ya toxumu çıxararaq mürəbbə bişirilir. Şəkərə 2 stəkan su tökülüb şərbət hazırlanır. Şərbətin yarısı birinci bişirmədən əvvəl, yarısı isə ikinci bişirmədən əvvəl tökülür.
Birinci dəfə bişirmədən sonra 3-5 saat gözləyib ikinci dəfə bişirilir.
Qeyd edək ki, bəzən zoğalın üzərinə şərbətin hamısı tökülür, qaynadılır və arada 10–15 dəqiqə soyutmaq şərti ilə 4-5 dəfəyə bişirilir.
Acı bibər turşusunun hazırlanması - Qışa tədarük - Oxumaq üçün tıkla |