Hər gün 25-30 qr ət yeyən insanda gün ərzində bu məhsullardan 5 qr istifadə edənlərlə müqayisədə süd vəzi xərçəngi riski 9% artmış olur. Alimlər bu fikrə 1,2 milyon qadın üzərində apardıqları araşdırmanın nəticələrini analiz edərək gəliblər. Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, şişin yaranma səbəbi emal olunmuş ətin tərkibində natrium nitrit (Е250) maddəsinin olmasıdır. Bu komponent kolbasa, sosis, vetçina, turşular, hot-doq, konserv və ət souslarının tərkibində çox rast gəlinir. Bu maddə ət məmulatlarının tərkibinə dadını artırmaq və saxlanma müddətini uzatmaq üçün vurulur. Daha əvvəllər gün ərzində 50 qr işlənmiş ət məhsulu istifadə etməyin bağırsaq xərçəngini 18%-dək artırdığı məlum olub. Ekspertlər həmçinin bu zaman mədəaltı vəzin və prostat xərçənginin yaranma riskinin artdığını da bildirirlər.Milli.Az
O bizi xərçəngə aparır! - 1,2 milyon qadının analizləri və təhlükəli nəticə
0552252950 (Whatsapp)
BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR
Top xəbərlər
Son xəbərlər »
Prezident və qırğızıstanlı həmkarı Ağdam Cümə məscidinin açılışında
25 Aprel 2024
12:34
Baş Prokurorluqdan media qurumlarına
25 Aprel 2024
12:28
"Qaynarinfo"nun
25 Aprel 2024
12:24
İlham Əliyev və Sadır Japarov İmarət kompleksində görülən işlərlə
25 Aprel 2024
12:21
Qərbi Azərbaycan İcmasından ABŞ Dövlət Departamentinə
25 Aprel 2024
12:15
Naxçıvanın yeni baş naziri kimdir? -
25 Aprel 2024
12:13
Rusiya-Ukrayna müharibəsində vəziyyət
25 Aprel 2024
12:10
Sabah 31 dərəcə isti olacaq -
25 Aprel 2024
12:10
Əliyev və Japarov Ağdam şəhərində olublar
25 Aprel 2024
12:06
Baş nazir postundan getdi, yerinə o gəldi -
25 Aprel 2024
12:04