Min illərdir əsas qida mənbəyi kimi istifadə edilən qarğıdalı, zəngin tərkibi ilə orqanizm üçün faydalıdır.
Metbuat.az xarici mediaya istinadən qarğıdalının faydalarını təqdim edir:
- Xərçəngin qarşısını alır
- Dəmir çatışmazlığı nəticəsində yarana biləcək anemiyanın qarşısını alır
- Ürək-damar xəstəlikləri riskini azalda bilər
- Yüksək lif həzmin asanlaşmasına kömək edir və həzmsizlik, qəbizlik və ishal kimi problemləri aradan qaldırır
- Qan təzyiqini aşağı saldığı və balanslaşdırdığı üçün təzyiq problemlərini azaltmaqda təsirlidir
- Tərkibindəki zəngin vitamin və minerallar sayəsində sidik yolları infeksiyalarını aradan qaldırmağa imkan verir
- Böyrək daşlarını azaltmaq üçün də istehlak edilir
- Ödem kəsici olduğu üçün bədəndəki, xüsusən də qarın nahiyəsində şişkinliyi azaldır
- Sakitləşdirici təsiri ilə xroniki yorğunluğa da yaxşı gəlir.