Soğanı bu formada yesəniz, zəhərlənə bilərsiniz

Soğanın sağlamlığa faydalarını bilirik, ancaq araşdırmalar nəticəsində onun bir zərəri ortaya çıxıb.

Metbuat.az xəbər verir ki, araşdırmalar soğanı yanlış istifadə etməyin irəliləyən zamanlarda bədəndə infeksiya riskinin əmələ gəlməsinə, hətta səbəbi bilinməyən qida zəhərlənmələrinə gətirib çıxaracağını sübut edib.

Qida nə qədər sağlamlığa faydalı olsa da, ondan yanlış istifadə zərərli hala gələ bilər.

Son araşdırmalara görə, çiy doğranmış soğan soyuducuda saxlandığı zaman bakteriyaları içinə çəkir. Bu səbəblə, soğanın qabıqlarını soyduqdan sonra mütləq saxlamadan istifadə etmək lazımdır. Dilimlənmiş şəkildə bir gün saxlanılan soğan mədə turşusunu artırır və qida zəhərlənməsinə, bir çox sağlamlıq probleminə səbəb olur.

Aysel Yaqubqızı / Metbuat.az

Dəfnə yarpağını yandırıb 10 dəqiqə saxlayın - Oxumaq üçün tıkla


Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)
loading...

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR