Qrip olmamaq üçün

Qış aylarının ən dadlı meyvələrindən biri də heyvadır.

Metbuat.az xəbər verir ki, meyvəsində təbii turşu, A və C vitamini, pektin, tanen plan heyva bir çox xəstəliyin dərmanıdır. Həkimlər qışda qrip olmamaq üçün bol heyva suyu içməyi və meyvəsini yeməyi məsləhət görür.

Heyva qabığı və toxumu qaynadılıb içilərsə, sidikyolu iltihablarına faydalıdır. İştah açır, böyrək və sidik torbası iltihablarını aradan qaldırır. Heyva suyu bədəni tərlətmək üçün yaxşıdır. Göz qapaqları və kirpiklərin iltihablanması zamanı heyva yarpağını qaynadıb, soyuduqdan sonra gözlər bir neçə dəfə yuyulmalıdır. Həmçinin, boğaz ağrısı zamanı qurudulmuş heyvanı suda saxlayıb, əldə edilən su ilə qarqara etmək faydalıdır.


Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR