Play Store

Pomidor yeməyin, xərçəng ola bilərsiniz - "Sidik turşusu..."

Etdiyi açıqlamalarla gündəmdən düşməyən türkiyəli professor həkim Canan Karatay mövsümün sevilən tərəvəzi olan pomidorla bağlı açıqlamalar verib.

Metbuat.az xəbər verir ki, həkim Karatay iyun və iyul aylarında pomidor yeyən insanların bədənində sidik turşusu və şəkərin daha da yüksəldiyini açıqlayıb. Professor eyni zamanda yaşıl lobyada da yüksək miqdarda şəkər olduğunu vurğulayıb. Karatay bu mövsümdə yeyilən pomidorların dərmanla böyüdüldüyünü, kənd təsərrüfatı dərmanlarının isə xərçəngə səbəb olduğuna diqqət çəkib.

Həkim pomidorun mövsümünün sentyabr ayında olduğunu qeyd edib.

Ays el Yaqubqızı / Metbuat.az

Xoruldamağın qarşısını alan ən TƏBİİ ÜSULLAR - XALQ TƏBABƏTİ - Oxumaq üçün tıklayın



Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR