İftara milli mətbəximizin dadlı yeməklərindən ləvəngi hazırlamaq istəyirsiniz?
Metbuat.az Lənkəran ləvəngisinin hazırlanma qaydasını təqdim edir:
Tərkibi:
1 ədəd toyuq
5 ədəd baş soğan
150 qr qoz ləpəsi
50 qr kişmiş
9-10 ədəd təzə zoğal
2 x/q alça turşusu
Duz, istiot
Hazırlanması:
Qozu maşından keçirin. Soğanı ət maşınından keçirin, sıxıb acı suyunu çıxarın. Soğanın üzərinə turşunu, zoğalı, kişmişi, qozu və zövqə görə duz, istiot əlavə edin.
Toyuğu təmizləyib ləvəngini içərisinə doldurun. Əvvəlcədən 200 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.
Nuş olsun!