Azərbaycanda plovun 200-dən çox növü var.
Onlardan biri də səbzi-qovurma plovdur.
Metbuat.az
səbzi-qovurma plovun hazırlanma qaydasını təqdim edir:
Tərkibi:
Qoyun əti (kürək hissəsi, döş əti) – 200 qr
1 baş
soğan
2 xörək
qaşığı ərimiş yağ
2 dəstə
keşniş və şüyüd
1 dəstə
turşəng
1 dəstə
göy soğan
4-5
tozcuq zəfəran
1 ç/q abqora və limon şirəsi
1 stəkan
düyü
1 ç/q əridilmiş yağ
1/3 ç.q
darçın
Hazırlanması:
Qoyun əti tikələrə doğranır, duz, istiot səpilir və qızardılır. Qızardılmış soğan, doğranmış göyərti – keşniş, şüyüd, turşəng, göy soğan, zəfəranın ½ hissəsi, abqora və ya limon turşusu, bir az bulyon əlavə edilir və hazır olunanadək aşağı temperaturda bişirilir. Ayrıca düyüdən plov hazırlanır və üstündən qalan zəfəran tökülür.
Süfrəyə verərkən düyü qalaqla yığılır (üstündən zəfəranlı
düyü qoyulur), yanında hazır səbzi-qovurma verilir, üstündən yağ tökülür və
darçın səpilir.
Nuş olsun!