Play Store

Sizcə kənd çolpası hansıdır? - 80 faiz insan səhv edir...

Artıq satışda hər cür çolpa satılır. Bunları da bir-birindən ayırmaq olduqca çətinləşib. Əvvəllər çolpalara antibiotik o qədər vurulurdu ki, baxan kimi ayırd etmək olurdu. İndi isə alıb bişirdikdə dadından bilmək olur.


Həmişə kənd çolpası həyətdə gəzdiyindən ot, buğda, qarğıdalı yediyindən əti sarı rəngli olurdu. Bu gün fırıldaqçılar süni yetişdirilmiş çolpaları sarı rəngli suya salıb çıxarmaqla həmin effekti ala bilirlər. Bəs, necə edək ki, bu çolpaları ayıra bilək?


İlk olaraq onu vurğulayaq ki, yaşlı toyuqlar 1 kq çəkidə olur. Adətən toyuqlar fabrikdə kəsilir və yerkökü, ya da yod qatılmış suya salınaraq rənglənib fermerlərə ötürülür.

Özü ölən çolpaların qanı ətin arasında qalıb ləkə kimi görünür. Təbii kənd çolpalarının isə qoxusu təmiz, rəngi isə şəffaf olur. Piyləri sarımtıl, çəkisi 1.5 kq-a qədər olur. Kənd toyuqlarını dəqiqləşdirmək üçün aptekdə xüsusi testlər satılır. Ətin tərkibində fosfat çox olduqda həmin test göyərir. Bu trestlər sizin də köməyinizə çata bilər.

Tahirə 


Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR