Bişirildikdə daha faydalı olan

Çiy tərəvəz və meyvələrin bir çox növü sağlamlığımız üçün çox əhəmiyyətlidir.

Metbuat.az-ın Türkiyə mediasına istinadən verdiyi məlumata görə, bəzi çiy olaraq yediyimiz tərəvəzlər bişirildikdə daha faydalı ola bilir.

Pomidor

Pomidor meyvə olsa da əksəriyyət insanlar onu tərəvəz olaraq qəbul edir. Araşdırmalara görə, pomidorun tərkibində stresi azaldan və ürək sağlamlığını qoruyan antioksidan növü mövcuddur. Bişirildikdə bu maddələr daha da çoxalır.

Domates

Badımcan

Badımcanı çiy şəkildə yemək həzm sistemi ilə bağlı problemlərə yol açır. Bu problemləri yaşamamanız üçün badımcanı bişirin.

Patlıcan

İspanaq

Çiy ispanağın tərkibində digər yaşıl yarpaqlı bitkilərdə olduğu kimi asit mövcuddur. İspanaq yüksək temperaturda qaldıqda bu toksinlər parçalanır. Bundan başqa ispanağı isitdikdə A və E vitaminləri qəbul etmiş olarsınız. Buxarda bişirmə qida maddələrini itirmədən ispanağı bişirmənin ən yaxşı üsuldur.

Ispanak

Yerkökü

Əgər yerkökündən daha çox bəsləyici qida almaq istəsəniz onu buxarda bişirməniz lazım gələcək. Yerkökü bişirildikdən sonra daha çox beta kerotini sərbəst buraxır. Beləliklə bədənimizi sağlam görə bilmə, sağlam dəri və güclü immunitet sistemi üçün lazım olan A vitamini ilə təmin edir.

Havuç

https://metbuat.az/news/1049952/11-yasinda-ayagini...


Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR