Qatıq ən çox yeyilən ağartı məhsullarından biridir. Çox qədim zamanlardan xəstəliklərin müalicəsi məqsədi ilə qatıqdan istifadə olunub.
Metbuat.az xarici mediaya istinadən qatığın faydalarını təqdim edir:
- Sümükləri gücləndirərək osteoporoz riskini azaldır
- Bağırsaq mikrobiomunu tarazlaşdırmağa kömək edir
- Faydalı mədə bakteriyalarını qidalandırır, həzmi yaxşılaşdırır
- Qatıq şişkinliyi və qazı azaldır
- Həzm sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir
- Zülalla zəngindir
- Həm də tip 2 diabetin qarşısının alınmasında rol oynayır
- İltihabı azaldır, immuniteti gücləndirir
- Diş sağlamlığını qoruyur
- Qan təzyiqini aşağı salır və ürək üçün faydalıdır
- Dərinin parlaqlığını və elastikliyini artırır.