Milli.Az göbələklə "Olivye" salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir
Sovet vaxtından çox sevilən klassik olivyenin dadından bezənlər üçün fərqli variant.
Tərkibi:
300 q toyuq filesi
300 q şampinyon
2 yerkökü
3 soğan
250 q bərk pendir
5 yumurta
150 q mayonez
3 x.q. bitki yağı
3 marinə edilmiş xiyar
Toyuq filesini suda bişirib soyudun.
Yerkökünü sürtgəcin iri gözündən keçirin. Soğanı xırda doğrayın. Soğanı və yerkökünü ayrılıqda bitki yağında qızardın. Dərin qaba yığın.
Göbələyi nazik doğrayıb tavada suyu çəkilincə bişirin, qızardın, yerköküyə qatın.
Toyuq əti, xiyar və bişmiş yumurtanı kubik doğrayın. Pendiri sürtgəcdən keçirin. Hamısını qarışdırıb duz, mayonez vurun. Soyuducuda bir neçə saat saxlayın.
Nuş olsun!
Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.
Milli.Az