Mətbəx sirləri: "Noktürn" piroqu

Mətbəx sirləri: "Noktürn" piroqu
06:05 7 Aprel 2015
107 Sosial
Ölkə mətbuatı
A- A+

Milli.Az "Noktürn" piroqunun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:


150 q kəsmik
4 x.q. bitki yağı
1 yumurta
2 x.q. şəkər tozu
1,75 st. un
1,5 ç.q. qabartma tozu (1 paketin yarısı)

iç:


3 yumurta
600 q mandarin
1 limon
100 q kərə yağı
150 q şəkər tozu
750 q kəsmik
225 q xama
1 ç.q. qabartma tozu

Kəsmiyi bitki yağı, yumurta, şəkər tozu ilə birlikdə mikserlə çalın, ələnib qabartma tozu qatılmış un əlavə edin, xəmir yoğurun.

24 sm diametrli formanı yağlayın. Xəmiri yayın. Formanın içinə döşəyin, kənarlarını qaldırın. İçi hazırlayanadək soyuducuya qoyun.

Yumurta ağlarını sarılarından ayırıb çalın və soyuducuya qoyun.

Limonu yuyun, qabığını sürtgəcdən keçirin (1 ç.q. sedra lazımdır). Sonra limonu sıxın (1 x.q. şirə lazımdır).

Yumşaldılmış kərə yağını, şəkər tozunu və yumurta sarılarını çalın. Kəsmik, xama, qabartma tozu, limonun sedrası və şirəsini əlavə edib yaxşıca qarışdırın.

Mandarinlərin qabığını soyub pərdələrini təmizləyin, dilimləri yarı bölüb içə qatın. Soyuducudan çalınmış yumurta ağlarını çıxarıb buraya əlavə edin, qaşıqla ehtiyatla qarışdırın.

İçində xəmir olan formanı soyuducudan çıxarın, kəsmikli içi qoyub hamarlayın. Qalan mandarin dilimlərini üstündən düzün (bir az içəri batırın). 180 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saat bişirin. Əgər üstü tez qızarsa, folqa çəkin.

Piroqu tam soyuyandan sonra süfrəyə verin.

Nuş olsun!

Resept: vk.com/cookinder

Milli.Az


Xəbərin orijinal ünvanı: http://news.milli.az/kilinariya/332900.html

Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)
loading...

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR