Bu üsulla aldığınız ətləri yoxlaya bilərsiz

Toyuq sinəsi yeməzdən əvvəl üzərindəki ağ xətlərə və qalın qatı yağlara diqqət etmək lazımdır.

Metbuat.az bildirir ki, bu fermerlərin heyvanlara böyümə hormonu yedirtdiklərini və toyuqların ağırlığının çox sürətli şəkildə artdığını göstərir. Belə ət sağlamlıq üçün zərərlidir.

Toyuq ətinin rəngi də diqqət edilməsi vacib olan bir məqamdır. Əgər rəngi sarımtıldırsa, bu, ətin təzə olmadığını göstərir. Çiy toyuq sinəsi çəhrayı rəngli və çox yumuşaq olmalıdır.

Əgər pendir kəsildikdə parçalanır və quruduqdan sonra çatlaqlar əmələ gəlirsə demək bu pendirlərin tərkibində tərəvəz yağı vardır.

Otaq istiliyində qaldıqda yüksək keyfiyyətli məhsul daha yumuşaq olur, amma quruyub nəm ortaya çıxarsa məhsulun keyfiyyəti aşağıdır.

Mat ətinin keyfiyyətini yoxlamaq üçün yarıya qədər kəsin. Əgər rəngi tünd, kənarları ağ xətlərlə konturludursa bu o deməkdir ki, ətin ömrü qatqı maddələri ilə uzadılıb. Əti kağız dəsmal üzərinə qoyduqda təzə ət dəsmalda çox nəm və qan buraxacaq.

Təzə balıqların buludlu gözləri olmamalıdır. Sağlam qəlsəmələr daima parlaq qırmızı rəngdə olmalıdır.

TAVUK

Tavuk göğüsü tüketmeden önce üzerindeki beyaz çizgilere ve kalın katı yağlara dikkat edin. Bu, çiftçilerin kümes hayvanlarına büyüme hormonu enjekte ettiği ve tavukların ağırlığı çok hızlı bir şekilde arttığı anlamına geliyor.Bu et sağlık için iyi değil.

Renk aynı zamanda dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husustur: eğer sarımsıysa, taze değildir. Çiğ tavuk göğsü pembe olmalı ve çok yumuşak olmamalıdır.

PEYNÄ°R

Sebze yağları içeren peynirleri kolayca bulursunuz.Kestiğinizde parçalanır (kaşar gibi zorlu peynir türlerine uygulanmaz) ve kuruduktan sonra çatlaklar oluşacaktır.

Oda sıcaklığında biraz peynir bırakın.Yüksek kaliteli bir ürün daha yumuşak olur, ancak kuruyup nem ortaya çıkarsa, ürün kalitesi düşüktür.

ET

Et seçerken, parmağınızla bastırın. Taze et parmak izinizin kaybolmasına yetecek kadar sağlam olmalıdır.

Büyük bir parçayı yarıya kesin: Et koyu fakat beyaz kontürlü ise ömrü katkı maddeleri ile uzatılmış demektir. Bir kağıt havlu ile kurulayın - taze et havlu üzerinde çok fazla nem ve kan bırakmamalıdır.

BALIK

Taze balıkların bulutlu gözleri olmamalıdır.Sağlıklı solungaçlar daima parlak kırmızı renkte olmalıdır.Cildinde doğal olarak metalik bir ışıma olmalı ve teraziler vücuda sıkıca bağlanmalıdır.

https://metbuat.az/news/936194/polis-memurunun-pay...


Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR