Gül kələmini demək olar ilin bütün fəsillərində yemək mümkündür. Bu bitki A, B, C, D, E, K, U vitaminləri ilə zəngindir.
Metbuat.az xarici mediaya istinadən gül kələmin faydalarını təqdim edir:
- Xroniki xəstəlik riskini azaldır
- Maddələr mübadiləsini dəstəkləyir
- Qan şəkərini balanslı saxlayır
- Ürək sağlamlığı üçün faydalıdır
- Bağırsaq sağlamlığını qoruyur, qəbizliyə faydalıdır
- Xərçəngə qarşı qoruyucu funksiyaya malikdir
- Arıqlamağa kömək edir
- Orqanizmdə iltihabı azaldır
- Detoks effektinə malikdir və orqanizmi toksinlərdən təmizləyir
- Xolesterinin qaraciyərdə gözləməsinin qarşısını alan xolinlə zəngindir.
- Beyin inkişafı və sağlam sinir sistemi üçün faydalıdır.