Qida texnoloqu Tuğba Bayburtluoğlu bişirilmiş yeməklərin saxlanması ilə bağlı açıqlamalar verib.
Metbuat.az Türkiyə KİV-nə istinadən bildirir ki, texnoloqun sözlərinə görə, bişirdiyiniz yeməkləri 2 saatdan sonra soyuducuya qoymalısınız. Tərkibində ət, tərəvəz, yumurta kimi heyvanmənşəli məhsullar olan yeməklər 1-2 gün saxlanıla bilər. Ətsiz yeməklər, şorbalar, zeytunyağlı yeməklər isə maksimum 3-4 gün saxlanmalıdır.
Texnoloq əlavə edib ki, bişmiş yeməkləri 2 dəfədən artıq isitmək olmaz.
Aysel Yaqubqızı / Metbuat.az
Heyvanın qabığını, tumunu, yarpağını ATMAYIN! - Bu xəstələrə ŞƏFADIR / VİDEO